Het installeren van jouw schuifdeur in 5 stappen!

Ervaar je wat moeite bij het monteren van jouw schuifdeur/scheidingswand? En kan je dus wel wat tips & tricks gebruiken?

Volg onze Mobistoxx gids en wie weet kunnen we jou helpen!

STAP 1: De voorbereiding van de bovenste rail

Alvorens te beginnen met de installatie van de deur, moeten de nodige metingen uitgevoerd worden. Eerst en vooral moet de hoogte van de deur gemeten worden. Belangrijk hierbij is dat je best één centimeter extra rekent.

Markeer vervolgens de hoogte op de muur boven de deur door een lijn te trekken. Daarna kan de rail horizontaal worden gelegd en kan het begin en het einde van de rail ook worden gemarkeerd.

STAP 2: Het installeren van de bovenste rail

Markeer vervolgens de plaats van de schroeven op de muur met een potlood, alvorens te boren. Na het zetten van de markeringen, kunnen de muurpluggen worden aangebracht. Nu kan de rail aan de beugel bevestigd worden. Opgepast, controleer zeker met een waterpas of de rail recht hangt.

Hangt de rail loodrecht? Check, dan kan je nu overgaan tot het bevestigen van de eindstoppen!

02

STAP 3: Voorbereiding installatie van de deur 

Na het installeren van de rail, moeten de bevestigingen op de deur worden aangebracht alsook de deurgeleider op de vloer.

Net zoals bij de installatie van de rail, kan je de plaats van de schroeven best eerst markeren met een potlood, alvorens te boren.

03A
03B

STAP 4: Het installeren en testen van de deur

Nu kan de deur in het schuifrailsysteem worden geplaatst. Opgepast, alvorens de deur vast te zetten aan de rail, moet er eerst nog getest worden of de deur wel degelijk goed en soepel kan glijden.

Ook controleer je best nog eens met een waterpas of de deur loodrecht hangt. Als dit geen problemen geeft, dan kan de deur definitief vastgemaakt worden aan de rail.

Opgepast, als de deur niet goed glijdt, dan zal je de bovenste rail opnieuw moeten monteren.

04

STAP 5: Het plaatsen van de sierstrip (indien nodig)

Nadat de schuifdeur is gecontroleerd en geïnstalleerd, moet de sierstrip worden aangebracht om de rail te verbergen. Dit kan heel gemakkelijk door de verschillende planken aan elkaar vast te klikken.